Otomatik sulama sistemleri; bahçelerde sulama hortumuna ya da ekstra personele ihtiyaç duyulmamasına olanak tanır. Bahçelerde bulunan çim ile bitkilerin ihtiyaç duydukları suyun otomatik şekilde, istenilen miktarda ve belirtilen zamanlarda otomatik biçimde verilmesine olanak tanıyan bir sistemdir. Otomatik sistemlerimiz, insan kontrolü olmadan kullanılır. Sulama işleminin alanlarda otomatik kontrol cihazları ile gerçekleştirilmesi şeklinde ifade edilir.

Otomatik sulama sistemlerimizin en önemli kısmını projelendirme ile sulama sisteminin seçimi oluşturur. Pek çok kişinin de bildiği gibi peyzaj alanları, son derece karmaşık alanlardır. Bu tarz sulama sistemlerimizin uygun şekilde çalışabilmesi için peyzaj sulama planlarının da iyi biçimde hazırlanması gerekir. Özellikle kullanılacak olan sprintelerin su püskürtme mesafesine kesinlikle dikkat edilmesi gerekir. Doruk Peyzaj olarak güzel, keyifli ve sürdürülebilir yaşam alanları sunmak için çalışırız.

Otomatik Sulama Sistemlerini Neden Kullanmalısınız?

Otomatik sulama sistemlerimiz, daha etkili ve kesintisiz biçimde sulama imkânı sağlar. Aynı zamanda sulama işleminde ekstra çalışan personel ihtiyacını ortadan kaldırır. Otomatik sulama sistemlerimizin sunduğu bir diğer avantaj da yeşil alan ve bitkiler için yeteri düzeyde sulama yapılmasını sağlamasıdır. Bu sayede hem tasarruf olanağı sunup hem de yeşil alanların her zaman yeşil kalmasını sağlarız.

Detaylı Teklif İçin Hemen Arayın

0216 680 90 80

Otomatik Sulama Sistemleri Nasıl Çalışır?

Otomatik tarzındaki sulama sistemleri montajı son derece basittir. Ancak montaj işleminin uzman bir ekip tarafından yapılması gerekir. İlk etapta otomatik sulamanın yapılacağı toprak yüzeyi ortalama 25 cm derinlikte ve 15 cm eninde kazarız. Kazdığımız kanala gömdüğümüz boruların üzerine ise sırayla;

  • Borular ve ekleme malzemeleri,
  • Sprey şeklindeki başlıklar,
  • Damlama boruları,
  • Zamanlayıcılar,
  • Selenoid vanalar,
  • Sulama sensörlerini monte ederek, otomatik ulama sistemlerini bölüm bölüm tamamlarız.

İşlemin sonunda toprağın üzerinde sulama işlemi yapılırken hortum ya da diğer parçalar görülmez.

Selenoid yani elektrik ve pilli vanalar, sulama zamanlayıcıları ile kontrol edilir. Bu vanalar da ilgili bölgedeki su geçişini düzenli biçimde kontrol eder. Bu vanaların üstüne monte ettiğimiz ana borular ve ekleme malzemeleri ile su geçişi gerçekleşmeye başlar. Tasarlanmış olan noktalardaki sprey başlıklar ise sulama işlemini başarılı biçimde gerçekleştirir. Zamanlayıcılar, pilli ya da elektrikli şekilde seçilebilir. Otomatik sulama sistemlerinde arazi çim ve bitki ile Ağaç sulama şeklinde 2 farklı yöntem vardır. Çim sulama sistemi kullanımı için sprey başlıklar tercih ederiz. Bitki sulamak için de damlama sulama borularından yardım alırız.

Otomatik Sulama Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

Otomatik sulama sistemlerimiz ile sunulan faydalar oldukça fazladır. Akıllı sulama şeklinde de bilinen bu sulama sistemleri, hassas tarım alanında en önemli bileşen olarak kabul edilir. Bu tarz sulama sistemlerimizde bulunan cihazları, ihtiyaçlar doğrultusunda özelleştiririz. Bu sayede ürünlerimiz son derece özel bir sisteme sahip olur. Bu tarz sulama sistemleri, ilgili alanlarda su israfının önlemesine katkı sağlar. Aynı zamanda tarla ya da bahçelerde, ürün yetiştirme kalitesinin artmasına büyük oranda yardımcı olur. Otomatik olan sulama sistemleri faydalarından kısaca söz etmek gerekirse;

  • Otomatik sulama sistemleri, daha kolay şekilde sulama yapma imkânı sunar.
  • Düzenli şekilde ve bitkilerin ihtiyacı kadar sulama yapmaya olanak tanır.
  • Gereksiz şekilde su kullanımını engeller.
  • Gereksiz biçimde enerji tüketimine engel olur.
  • Otomatik sulama ile sistemde yer alan diğer ekipmanlar da başarılı biçimde korunur.
  • Bitkilere ihtiyaç duydukları oranda su vermeyi kolay hale getirir.
  • Patlak, kayıp, kaçak ve aşırı basınç gibi olumsuz durumların oluşmasını engeller.
  • Bitki ya da ürün kaybı gibi olumsuz durumların yaşanma ihtimalini minimum düzeye indirir.
  • İşçilik için ortaya çıkan maliyetleri ortadan kaldırır.

Otomatik Sulama Sistemleri Fiyatları

Otomatik tarzındaki sulama sistemlerinin fiyat aralıkları, hizmetimizde yer alan detaylara göre şekillenir. Bu noktada sistemin kurulacağı alanın mevcut durumu ve büyüklüğü, büyük önem arz eder. Alanın durumuna ve büyüklüğüne göre kullanacağımız ekipman çeşitleri arasında farklılıklar görülebilir. Bu durum da doğrudan fiyat aralıkları üzerinde rol sahibi olur.

Otomatik tarzındaki sulama sistemleri fiyatı farklı bütçelere hitap edecek şekildedir. Doruk Peyzaj olarak her açıdan müşterilerimizi memnun etmeyi amaç ediniriz. Sunduğumuz hizmetlerin her aşamasında titiz şekilde hareket ederiz. Bu sayede müşterilerimizin maksimum oranda verim almasını sağlarız. Otomatik sulama uygulamaları ve daha fazlası hakkında bilgi edinmek için bizi her zaman arayabilirsiniz.

Sıkça Sorulan
Sorular

Otomatik Sulama Sistemleri hakkında aklınıza takılan tüm soruların cevaparını burada bulabilirsiniz.

Otomatik Sulama Sistemi Nasıl Çalışır?
Otomatik sulama sistemleri, kontrol ünitesi aracılığıyla gelen düşük veya uygun değerinde sinyalle çalışır. Bu aşamada solenoid vana kullanılır. Selanoid vanalar, kutusu içinden gelen düşük veya ideal değerindeki sinyali alırp kendini açar. Sprey veya rotor sprinkler ile sulama yapılacak alana göre hesaplama yapılarak boruları seçeriz. Boruların büyük veya küçük değerinin yanı sıra debi çaplarını da ihtiyaca göre belirleriz.
Otomatik Sulama Sistemi Nasıl Kurulur?
Otomatik sulama sistemleri; kablosuz ya da pilli sensörleri, vana kontrol sistemleri, GSM kapsamlı merkez haberleşme ve merkez kontrol birimleri ile oluşur. Sistemler de bu pratik dört adım ile son derece kolay biçimde kurulur. Ancak yine de kurulum aşamasında Doruk Botanik ile işini bilen bir firmadan yardım almakta fayda vardır.

Bizimle İletişime
Geçin

Herhangi bir konuda bizimle iletişime geçmek istiyorsanız aşağıdaki iletişim formunu doldurabilirsiniz.